Östgötagatan 33Stockholm

Medborgarplatsen

B2W#2 – SEJD, HÄXKONST OCH CEREMONIELL NÄRVARO

WORKSHOP

Back2work är en workshopserie för att samla och kompetensutveckla performancefältet efter pandemin. Back2work har initierats av Josefina Björk och Poste Restante, samarbetande organisationer är MDT, Galleri Mint och Konträr.

I den tredelade workshopen* Sejd, häxkonst och ceremoniell närvaro *har koreografen Majula Drammeh och regissören Linda Forsell bjudit in häxan, völvan och artisten Rebecca Tiger. I workshopserien får gruppen på ett kroppslig, intuitivt och praktiskt sätt närma sig sejden. Sejd är ett fornnordiskt ord för en en spirituell ceremoni där gruppen med trummor och sång hjälper völvan att falla i trans och kontaktar andevärlden. När völvan är i transen kan gruppen ställa frågor till völvan som i sin tur kan kommunicera med andra tider, platser och entiteter såsom andar, själar, träd och djur. Under de tre träffarna arbetar gruppen med olika kroppsliga och energiska praktiker för att förbereda sig för sejden. Vi närmar oss det tomrum som krävs för att öppna upp sig och arbetar även med koncepten att grunda och skydda. Vi lär oss också om sången och trumman som verktyg för transenUnder workshopen genomförs en sejd där gruppen gemensamt funderar på vilka frågeställningar som känns viktiga i relation till gruppen, samtiden och platsen vi verkar på.

Rebecca Tiger är artist, häxa och naturprästinna. Hon driver instagramkontot wildherbarista och har podcasten Förmödrars Makt. Två plattformar där uråldrig kunskap möter modern feminism, aktvisim & vetenskap.

Workshopledare

Rebecca Tiger

Back2Work

Josefina Björk och Poste Restante