Östgötagatan 33Stockholm

Medborgarplatsen

NATTINÉ- UTDRAGET JAG SKICKADE

NATTINÉ

Sent om kvällen, efter att alla andra föreställningar har tagit slut, bjuder vi in dig till en originell läsning av journalisten och författaren Linda Skugge och dramatikern och författaren Anna Nygrens uppmärksammade bok Utdraget jag skickade. (2023)

Inom vårt nya nattinékoncept låter vi ett verk som beskrivits som utmanande möta de närvarande i rummet på ett intimt sätt. Konceptet har väckts ur en längtan efter att skapa en samtida konstsalong, där konstnärer och konträrbesökare i sällskap av rusdryck möts för att uppleva kultur bortom det lättfattliga.

 I flera år har Anna Nygren och Linda Skugge hört till de mest enträgna förnyarna av det svenska skriftspråket. På var sitt håll har de arbetat med att spränga sönder de litterära genrer som hotar att stänga in och torka ut den fria människans tänkande och skapande.

I Utdraget jag skickade möts de till slut, i två mörkt gnistrande mejltrådar om sorger och sex, rädslor och konst. En oumbärlig bok vars kärleksfulla text för alltid kommer att förändra läsarens förhållande till sig själv och till livet på jorden.

Koncept

Linda Forsell

Uppläsare

Rebecca Riggo
Martin Nick Alexandersson
Thora Møller Jensen
Mattias Lech