Östgötagatan 33Stockholm

Medborgarplatsen

SIREN DANCE

INTERNATIONELLT GÄSTSPEL I SAMARBETE MED STHLM DANS: LILLIAN STEINER

Sirenen lockar in betraktaren till sina förföriska armar. Är det en oskyldig gest, uppkommen ur önskan om verklig närhet, eller listig taktik och en påfågelaktig maktuppvisning? Ärlighet är vanskligt och situationer förändras innan de kan förstås fullt ut. Det som kan framstå som sanning kan så lätt avslöja sig som fiktion.

Dansen vill förföra sin publik. Hon vill att de ska bli förblindade av detaljer och hennes logik. Dansen kommer att skifta form för evigt, i ett försök att uppnå sirenens kraft. När nya kroppsligheter materialiseras ömsar de skinn som bleknar till minnen.

I Siren Dance kolliderar tradition med samtida visioner om sanning, magnetism och bedrägeri för att ifrågasätta hur förförelse ser ut och hur länge förklädnad kan bestå.

Siren Dance visades första gången på Dancehouse Melbourne i mars 2022
Sverigepremiär

Lilian Steiner är en australisk dansare och koreograf. Hennes praktik uppmuntrar kroppens djupa intelligens och unika förmåga att synliggöra komplexiteten i den samtida mänskligheten. Hon är intresserad av experimentellt ljud och visuell design där kroppen är basen för frågor och uttryck. Lilians arbete omfattar scenframträdanden, performance och objektbaserade installationer, videoverk och DJ-sets. I Australien har hon presenterats på Dancehouse Melbourne, Dance Massive, Sydney Dance Company’s New Breed och INDance programs, the Keir Choreographic Award, Gertrude Contemporary, Chunky Move Activator’s commissioning program, BLEED Festival, Next Wave Festival och Melbourne Now (National Gallery Victoria). Internationella framträdanden för Rencontres Chorégraphiques Internationales de Seine-Saint-Denis (Paris), B.Motion Danza (Bassano del Grappa), Homo Novus Festival (Riga), Deltebre Dansa (Deltebre), Fête de la Musique (Geneva) och Festival Constellations (Toulon).

Sedan 2010 har Lilian arbetat i Australien som artist/samarbetspartner med det Melbournebaserade företaget, Lucy Guerin Inc., med koreograferna Phillip Adams, Melanie Lane, Shelley Lasica och Brooke Stamp, och med många artister som arbetar med liveframträdande och film, bildkonst, ljud och arkitektur/design. Lilian kom till Cullberg för deras säsong 2023/24.

 KONTRÄR är en programmerande scen för nyskapande och experimentell kontemporär teater.

Siren Dance är en del av STHLM DANS – en internationell samtida dansfestival i Stockholmsregionen 2-12 maj 2024. STHLM DANS placerar dansen i nya sammanhang och skapar nya möjligheter för mångsidiga dansartister att presentera kreativa format och djärva idéer. https://sthlmdans.se

Koreografi & Performance

Lillian Steiner

Komposition

Marco Cher-Gibard, feat. Aarti Jadu

Kostymdesign

Geoffrey Watson

Ljusdesign

Givoanna Yate Gonzales

Dokumentation

NON Studio