Östgötagatan 33Stockholm

Medborgarplatsen

SPIRIT WORLD RISING

PotatoPotato Originalverk

Karaktärerna Balder och Gaia befinner sig i ett svindlande tomrum mellan två världar, vår verklighet och andevärlden. De har sökt upp oss för att påkalla uppmärksamhet. De vill göra upp med vår andefattiga samtid – för att kunna gå över till andra sidan. 

PotatoPotato vill med föreställningen Spirit World Rising skapa perspektiv på samtida esoterism och det ökade intresset för det ockulta. I en mörk tid präglad av osäkerhet ägnar sig allt fler unga åt andliga praktiker som tarot, astrologi, seanser och magiska ritualer. Inte minst WitchTok har blivit en enormt populär virtuell plats för denna motkultur. Även konstnärer som kommunicerade med andevärlden i sina konstnärliga praktiker under sekelskiftet 1900 uppmärksammas på ett helt nytt sätt idag, kanske upplever vi just nu ett nytt ockult sekelskifte! Men vad berättar detta ökade intresse om vår samtid? 

Genom esoteriska praktiker som ritualmagi, seanser, instant writing, spells och Electronic Voice Phenomenon undersöker projektets medverkande samtida mystik. Med tanke på vart världen är på väg närmar vi ju oss alla dödens till synes oövervinneliga tomrum. Men är det verkligen tomt där på andra sidan?

Språk: Engelska

Med stöd av: Konstnärsnämnden, Region stockholm, Kulturrådet, Sockholm Stad, Malmö stad, Region Skåne

Idé och Regi

Linda Forsell

Skådespelare/Medskapare

Madeleine Ferraud och Victor Iván

Scenografi och Kostym

Tilda Aspelin (Praktikant från SKH)

Ljuddesign

Ambrose Watts

Foto

Martin Brusewitz

Produktion

PotatoPotato