Östgötagatan 33Stockholm

Medborgarplatsen

SAMTAL – FRAMTIDENS FRIA SCENKONSTGRUPPER

SAMTAL

I augusti 2022 hade PotatoPotato en utlysning som riktar sig till alla unga scenkonstnärer i Sverige som vill (eller inte visste att de ville) starta en ny frigrupp! Vi i PotatoPotato vet att det finns fler som oss där ute som själva vill bestämma över hur och vad de ska skapa.

Den fria scenkonstens pröven, påståenden och experiment är ovärdeliga i syfte att öka kvalitén och den konstnärliga förnyelsen inom HELA scenkonstfältet. Efter att PotatoPotato i 15 år framgångsrikt drivit frigrupp – vill vi nu dela med oss av våra resurser, unika erfarenheter och entusiasmera! Den grupp som vi kommer stötta inom projektet är Gosebups scenkonst som består av Johan Stohne, Elvira Kirkegard och Amanda Hedman Hägerström.

Den 20 mars har vi bjudit in Helsingforsbaserade frigrupperna Glitcher och 4 Floors of Whores, två relativt nystartade frigrupper som organiserat sig kollektivt och med sin tematik och estetik utmanar konventionell teater. Tillsammans med dem kommer vi att samtala om det fria scenkonstens utmaningar och möjligheter, djupdyka i deras konstnärliga visioner och strategier i ett ibland snårigt teaterfält. Samtalet modereras av Linda Forsell, en av de konstnärliga ledarna på PotatoPotato Scenkonst och KONTRÄR.

Paneldeltagare

Emilia Jansson, Astrid stenberg, Emelie Zilliacus, Joel Forsbacka, Josefine Fri, Oscar Fagerudd and Martin Paul.

Moderator

Linda Forsell