Östgötagatan 33Stockholm

Medborgarplatsen

HEXEN – HÄXORNAS BAL

BAL

När höstvindar blåser och stormar, när slöjan mellan världarna är som tunnast, möts Sveriges alla häxor för att fira nyår, Samhain.

I häxornas värld föds dagen ur natten och liv ur mörkret. I samtal med haggan får vi lyssna på de äldre och deras resa genom ett magiskt liv. 

På kvällen släpper vi in er till självaste livmodern, till scenen där artister, performers och ceremonihållare möts i ett nyskapande av uråldriga ceremonier och ritualer. Där du kan både få bevittna och vara med och skapa magi. Kom och rör i kitteln med oss, kom och, bli rörd och berörd.

HEXEN är en kväll i mystikens och magins anda. Vi öppnar upp dörrarna för en värld som många av oss aldrig får ta del av. Vi får lära oss om häxjakten men vi får aldrig lära oss något om den magi och det helande som de utförde.

Programmet börjar kl 13.00 och avslutas 23.30 med gemensam promenad till Malin Matsdotters Örtagård för att inviga den vid midnatt.

Medverkande artister och häxor

Jolanda Den Tredje, Sylvia Hild, Korpmor, Häxans Trädgård, Veronica Sierska , When The Blackbird Sings, Miranda Magdalena, Elisabeth Kedziora, Sorella Tatto, Wildherbarista mfl.